تاثیر و ارتباط نزدیک درختان در مدیترانه در شرایط مساعد

ارتفاع نیز عامل مهمی است که بر عملکرد زیتون تأثیر می گذارد و ارتباط نزدیکی با دما و بارندگی دارد و نقش مهمی در شناسایی مناطق کشت دارد. به طور کلی درختان زیتون بین 0 تا 800 متر ارتفاع در ترکیه پراکنده هستند.

این ارتفاعات زیتون پرورده نازگل شرایط مساعدی را برای کشت آنها به ویژه در مدیترانه فراهم می کند، اما وقوع آنها به سمت شمال کاهش می یابد.

در منطقه دریای اژه، کشت عمدتاً در 600 متر مشاهده می شود، اما همچنین در 800 متر در دریای مدیترانه و 450 متر در مرمره مشاهده می شود [14]. در برخی موارد، مناطق توزیع از بهینه زیست محیطی دور می شوند.

باغ‌های زیتون که با پیوند درختان زیتون وحشی ایجاد می‌شوند از حد بالایی فراتر می‌روند.

حد بالایی برای زیتون پرورده شمالی  زیتون وحشی تقریباً 210 متر بیشتر از حد بالایی درختان کشت شده است.

در ارتفاع 180 متری عملکرد میوه 19.4 کیلوگرم است، اما این میزان در ارتفاع 500 متری به 9.1 کیلوگرم کاهش می یابد [14].
شیب: نزدیک به 75 درصد از باغ‌های زیتون در ترکیه در مناطق شیب‌دار با عمق کمی خاک رشد می‌کنند که عملاً فاقد امکانات آبیاری هستند. تنها 8 درصد از سطح زیر کشت زیتون قابل آبیاری است و این ارتباط نزدیکی با عملکرد دارد.

باغ‌های زیتون اخیر بیشتر در مناطق حاشیه‌ای و شیب‌دار یافت می‌شوند، اگرچه چنین مناطقی دارای معایب متعددی از جمله ظرفیت کم نگهداری آب و عمق کم خاک هستند.

آب باران در این مناطق با سرعت بیشتری به پایین سرازیر می شود و با افزایش شیب، حتی کمتر به خاک نفوذ می کند.

عملکرد نیز در چنین مناطقی کاهش می یابد [14].

در منطقه دریای اژه، میانگین شیب باغ های زیتون 28 درصد است.

تقریباً 30 درصد زیتون پرورده پوپک از باغ های زیتون در این منطقه یافت می شود و شیب آن 26 درصد یا بیشتر است.

عملکرد هر درخت در مناطق با 30 درصد شیب 33 درصد کاهش می یابد.

بیشترین عملکرد در هر درخت 24.3 کیلوگرم در مناطق با سطح شیب بین 0 تا 2 درصد است.

در شیب 15 درصد عملکرد هر درخت 14.6 کیلوگرم است که در شیب 30 درصد به 8.0 کیلوگرم و در شیب 45 درصد به 4.5 کیلوگرم کاهش می یابد.

با این حال، زیتون پرورده رامسر  این روابط متقابل با عرض جغرافیایی و ویژگی های اقلیمی تغییر می کند.

تقریباً 27 درصد از باغ‌های زیتون در نزدیکی ازمیر، آیدین و مانیسا همسطح یا تقریباً همسطح هستند (0-5%)، اما 22 درصد ویژگی‌های شیب‌دار کمی دارند (6-15%)، تقریباً 20 درصد دارای شیب متوسط ​​هستند (16-25). ٪، و 30٪ در مناطق بسیار شیب دار (26٪ و بیشتر) یافت می شود.

  • منابع:
  1. An Overview of Olive Cultivation in Turkey: Botanical Features, Eco-Physiology and Phytochemical Aspects
  • تبلیغات: 
    1. رویکردی برای شناسایی و محلی‌سازی انواع بخیه‌های نخ و پارچه
    2. تغییرات چرخشی در پارچه برای استخراج الگوریتم
    3. پارچه به عنوان یک شبکه پایه برای معماری
    4. خوشه‌بندی در پارچه و مدل یادگیری عمیق آن